Футболіст з Луцька з 2015 року фінансує війну проти України

Футболіст з Луцька з 2015 року фінансує війну проти України

Нещодавно зрадник з Луцька  Анатолій Тимощук взяв участь в аукціоні, на якому продав футболку з власним автографом за 7 500 доларів, а кошти переказав військовим у Курську область. Такий вчинок спортсмнена не залишив байдужими українців і викликав хвилю обурення.

Колишня дружина футболіста Надія Навроцька, яка проживає з доньками у Німеччині, розповіла, чому Тимощук не гребує підтримувати російську армію, фотографуватися  з Путіним, як виправдовується перед доньками та чи змінить колись свою позицію,  колишня дружина футболіста Надія Навроцька, яка проживає з доньками у Німеччині, пише Район.Життя.

Надія вважає  дії колишнього чоловіка «зашкварними» і припускає, що спортсмен повністю перекладає відповідальність за свої вчинки на інших людей. Залишитися в країні, яка воює з його батьківщиною, - свідомий вибір футболіста. Маючи ім’я та тренерську ліцензію він міг виїхати у будь-яку європейську країну, але  залишився там, де йому платять.

Футболіст не тільки продовжує працювати тренером у Росії, удаючи, що нічого не відбувається та не коментує війну в Україні. Він з’являється на заходах за участі Путіна і вже став частиною російської пропаганди.

«Навіщо йому це? Це такий спосіб  демонстрації лояльності. Він з'являється на пропагандистських заходах, намагаючись показати: «Я тут, я з вами». Він хоче проявити себе, як персона, наближена до правлячої російської еліти», — розмірковує вона.

Водночас Надія Навроцька не розуміє, чому саме фото з аукціону викликало стільки обурень, адже спортсмен ще з 2015 року фінансує війну проти України.

Футболіст з Луцька з 2015 року фінансує війну проти України

За її словами, ще у 2015-2016 роках він інвестував гроші в російський ресторанний бізнес, податки з якого йшли до російського бюджету.  

«Тоді ми ще перебували в шлюбі і я була проти того, щоб він вкладав кошти в російський бізнес. Вже йшла війна, які ресторани в Росії? Була проти того, щоб він привозив дітям речі, куплені в Росії. Бо це також фінансування кожної кулі, яка летить в нас. Тож будь-яке фото Тимощука в Росії  свідчить про те, що він фінансує виробництво ракет, дронів, які летять в Україну, в тому числі і в Луцьк», — розповіла Надія.

До того, як підтримати збір коштів для російської армії, Анатолій Тимощук вже нагадував українцям про себе, коли подав позов на Українську асоціацію футболу. У березні 2022 року контрольно-дисциплінарний комітет УАФ позбавив Анатолія Тимощука усіх титулів, ліцензії тренера. У відповідь футболіст вирішив судитися з УАФ через рішення позбавити його усіх титулів та заборону працювати у футболі. Судові слухання відбулися в спортивному арбітражі в Лозанні у квітні цього року, але рішення ще не винесено.

Надія Навроцька припускає, що такий позов – чергове свідчення того, що футболіст не вміє визнавати поразки та гідно програвати.

За словами Надії, Анатолія Тимощука з 2018 року не приїздить до доньок, лише телефонує їм. Вона сумнівається, що її колишній чоловік змінить свою позицію.

«Не знаю, чи варто на це сподіватись. Він буде там, де платитимуть гроші», — підсумувала жінка.

Анатолій Тимощук грав за «Волинь», «Шахтар», німецьку «Баварію» та провів 144 матчі за збірну України. Після завершення ігрової кар'єри він працює асистентом головного тренера у «Зеніті». У січні 2023 року президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення санкцій проти Анатолія Тимощука.

Читайте також:

Можливо зацікавить