Графіки в Україні будуть «значно м'якшими»: коли стане легше

Графіки відключення світла в Україні

Ситуація в енергосистемі, яка погіршилася через аномально високі показники температури протягом останніх двох тижнів може покращитись через зниженням температури повітря.

Про це повідомив радник прем'єр-міністра, член наглядової ради НЕК «Укренерго» Юрій Бойко, передає "Інтерфакс".

За його словами, вже із суботи варто очікувати зменшення годин відключень електропостачання.

«Сьогодні-завтра через зниження температури поступово почнеться знижуватися споживання е/е, потім настануть вихідні, коли воно традиційно нижче. З понеділка ця тенденція до зниження попиту посилиться», - сказав він під час панельної дискусії в Медіа-центрі в Києві в четвер.

Юрій Бойко додав, що графіки не будуть скасовуватись, але вони стануть «значно м'якшими», ніж це було протягом останнії двої тижнів.

Він пояснив, що споживання енергії відреагує на зміни температури довкілля з затримкою приблизно три дні, що дозволяє прогнозувати його зниження найближчим часом, оскільки сьогодні перший день, коли спека має йти на спад.

В середньостроковій перспективі, за його словами, очікується відносно стабільна ситуація з енергопостачанням у серпні-вересні і, можливо, в жовтні, якщо не буде значного похолодання. Бойко пояснив позитивний сценарій на найближчі два місяці через очікувану відсутність аномально високих температур, а «в енергосистемі з'являтиметься генерації більше, ніж йтиме в ремонт».

Читайте також:

  •  Кабмін заборонив вимикати світло у прифронтових зонах та біля кордону з РФ і Білоруссю

Можливо зацікавить