Грав за збірну України та забивав «Боруссії»: відомий ексгравець «Волині» несподівано відновив кар'єру футболіста

Грав за збірну України та забивав «Боруссії»: відомий ексгравець «Волині» несподівано відновив кар'єру футболіста

Колишній півзахисник луцької «Волині» Денис Кожанов продовжить ігрову кар'єру на аматорському рівні.

Напередодні 36-річний футболіст приєднався до команди «Blago-Юність» із села Верхня Калуського району Івано-Франківської області, пише Спорт 24.

Терміни та умови угоди наразі не розголошують.

Раніше також повідомлялося, що Денис Кожанов продовжить працювати помічником головного тренера «Карпат-2». 

«Я допомагатиму в «Карпатах-2». За «Blago» зможу грати, якщо вільний час буде», – пояснив Кожанов. До слова, днями «Blago-Юність» очолив Василь Малик. Раніше він тренував стрийську Скалу і тернопільську Ниву. Граючим тренером команди залишається опорний півзахисник Володимир Федорів. З ним Денис Кожанов грав ще у Севастополі.

Зазначимо, «Blago-Юність» лідирує у чемпіонаті Івано-Франківської області. У 11 матчах команда набрала 29 очок.

Довідково:

На початку літа 2018 року перейшов до луцької «Волині», за яку в подальшому провів два сезони, зігравши за волинян 57 матчів, в яких відзначився 34-ма голами. У сезоні 2019/20 став кращим бомбардиром Першої ліги (18 м'ячів). 19 липня 2019 року навмисно не реалізував пенальті під час контрольного матчу з ФК «Львів», підтримавши футболістів суперника та своєї команди, які були незгодні з рішенням арбітра. Матч завершився з рахунком 2:1 на користь львівської команди.

Відданий «Карпатам»

Нагадаємо, що Денис Кожанов народився в місті Гірник Донецької області. Розпочав займатися футболом в Маріуполі, але згодом опинився в системі донецького «Шахтаря».

За головну команду «гірників» Кожанов зіграв лише 1 матч, коли Мірча Луческу на останній поєдинок сезону 2006/07 виставив резервний склад.

Після дебюту в УПЛ Денис опинився у львівських «Карпатах», де спочатку грав на правах оренди. Кожанов одразу став улюбленцем львівської публіки. У сезоні 2009/10 став найкращим асистентом Прем'єр-ліги, зробивши 13 гольових передач.

Швидкий вінгер «зелено-білих» дуже допоміг «Карпатам» в єврокубковому сезоні 2010/11. Тоді «леви» ледь не створили сенсацію в матчі з дортмундською «Боруссією» (3:4). Автором одного з голів став Кожанов.

Згодом Кожанов ще двічі повертався в «Карпати»: у 2014 – 2016 та 2021 – 2023. Також виступав за «Маріуполь», «Севастополь», «Верес», «Волинь», «Минай» та молдовську «Дачію».

У 2010 році Кожанов дебютував за збірну України, у складі якої зіграв 4 матчі.

Читайте також: 

Можливо зацікавить