Хабар у 35 тисяч доларів: завершилося розслідування щодо дій депутата Волинської облради

Хабар у 35 тисяч доларів: завершилося розслідування щодо дій депутата Волинської облради

Розслідування за підозрою депутата Волинської обласної ради Валентина Кошельника, якого викрили на одержанні хабара у сумі $35 тисяч, завершено.

Про це повідомило Національне антикорупційне бюро України. 

1 листопада НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою депутата Волинської обласної ради, якого викрили на одержанні неправомірної вигоди у сумі $35 тисяч. Дії чоловіка кваліфікували за ч. 3 ст. 369-2 КК України.  

За даними слідства підозрюваний вимагав неправомірну вигоду від фізичної особи, яка мала намір придбати земельну ділянку на території однієї з територіальних громад Волинської області, щоби створити на ній підприємство з утилізації відходів. В обмін на "винагороду" депутат обіцяв забезпечити прийняття місцевою радою низки рішень, необхідних для отримання земельної ділянки у власність.

Протягом квітня-травня поточного року депутат одержав у вигляді "завдатку" частину грошей у розмірі $10 тис., а після отримання залишку у сумі $25 тис. та обміну їх на євро з метою замести сліди був затриманий у порядку ст. 208 КПК України. 

Розслідування зазначених фактів НАБУ і САП розпочало після звернення заявника до Національного бюро.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також:

Можливо зацікавить