Холод та заморозки: якою буде погода на Волині впродовж тижня

Холод та заморозки: якою буде погода на Волині впродовж тижня

З 15 по 20 жовтня на Волині очікується прохолодна осіння погода та значне зниження температури, а особливо вночі. За прогнозами синоптиків, у денні години температура повітря буде коливатися від +6 до +12 градусів Цельсія, тоді як вночі можливі заморозки до -3 градусів.

Про це у коментарі журналістам ВСН повідомила чергова синоптикиня Волинського обласного центру з гідрометеорології Світлана Дриганюк.

«15 жовтня погоду Волині визначатиме дуже активний атмосферний фронт. Переважатиме хмарна погода і буде невеликий дощ. Температура вночі буде прохолодна: 3-8° тепла, а вдень: - 6 - 11° тепла», - розповіла Світлана Дриганюк.

За словами синоптикині, починаючи з середи 16 жовтня і до кінця тижня погоду Волині визначатиме антициклон.

«Припиняться опади переважатиме суха погода. Очікується зниження температури повітря в нічні години. З 16 жовтня по 19 жовтня очікуємо вночі на заморозки температура повітря буде від 0 до 3 градусів морозу.

Вдень температура повітря буде 10-12° тепла. В другій половині тижня в день буде з'являтися сонечко однак температура повітря буде досить прохолодною. На території області пануватимуть прохолодні повітряні маси», - зазначила Світлана Дриганюк.

Як акцентувала синоптикиня, вихідні також будуть сухими в неділю спостерігатиметься несуттєве підвищення температури повітря на 2-3°. З наступного тижня буде спостерігатися тенденція до незначного потепління.

У зв’язку з заморозками у нічний час, жителям Волині варто бути обережними під час поїздок у ранкові години, адже можливе утворення ожеледиці на дорогах.

Різке похолодання особливо відчуватиметься у сільських місцевостях, де збереження тепла може бути складнішим. Рекомендується забезпечити теплоізоляцію будинків та приділити увагу збереженню врожаю, якщо роботи на полях ще тривають.

Відтак, варто одягатися тепліше та планувати свої справи з огляду на прохолодну погоду та можливі нічні заморозки.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить