Хресний хід у Луцьку: хто долучиться та за що будуть молитися

Хресний хід у Луцьку: хто долучиться та за що будуть молитися

У п'ятницю, 3 травня, в обласному центрі Волині відбудеться хресна хода з 12-ма зупинками (стояннями), що відображають останні події в земному житті Христа.

Про це у коментарі ВСН розповіли у Волинській Єпархії ПЦУ.

Зупинки - це місця, котрі знаменують історичні віхи Православ’я на Волині, стійкість у вірі наших краян, їхній патріотизм. Очолить процесію митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Страсний хресний хід розпочнеться об 11:00 від Хрестовоздвиженської церкви (вул. Данила Галицького, 2) і йтиме до кафедрального собору Святої Трійці.

Зупинятимуться, зокрема: біля пам’ятника християнському милосердю волинян, які рятували від голоду біженців у 1947 році (територія храму Воздвиження хреста Господнього); на місці майбутньої каплиці Волинської ікони Божої Матері (біля Луцького міськрайонного суду); на місці, де постане церковця «Небесної сотні» (вул. П’ятницька гірка); на перехресті вулиць Кривий Вал та Лесі Українки; на Театральному майдані перед фотостендом загиблих бійців.

Триватиме він до півтори години.

Як пояснив у коментарі ВСН голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії Православної Церкви України, священник кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку, протоієрей Віталій Собко, під час хресного ходу молитимуться за нашу Батьківщину та її воїнів, за полонених, за припинення війни, ворожнечі, неправди, за благословення Боже для Волинського краю, за місто Луцьк і його мешканців, біженців, тощо.

«У першу чергу хресний хід проводиться на спомин про страсті Господні. Згадуючи страсті Господні, ми підносимо молитву за наші насущні потреби і проблеми, які є в нашому житті, а найбільша проблема для усіх українців – це війна. Йде більший акцент на цьому і більше молитва про це», - розповів він. 

Читайте також: 

Можливо зацікавить