Хто у серпні першими отримають повістки на ВЛК: відповідь адвоката

ВЛК закон

Першими у серпні отримають повістки на ВЛК ті, хто оновив дані, але не мають ні відстрочки, ні бронювання.

Таку висловив адвокат Роман Сімутін, який знається зокрема і в питаннях мобілізації, - пише ТСН.

На ухилянтів можуть накласти штраф від 17 тис. грн. до 25 тис. 500 грн. Перші штрафи (від 17 тис. грн. до 25 тис. 500 грн.) за неоновлення військово-облікових даних, ймовірно, очікуються через місяць, після 20 серпня або на початку вересня.

«Наприкінці серпня, десь після 20 числа. Якщо комусь вже відправили повістки після 16 липня, то в кінці серпня можна очікувати перші постанови (тим, хто порушує чинне мобілізаційне законодавство – Ред)», - каже Роман Сімутін.

За його словами, першими, хто ймовірно отримає повістки на ВЛК у серпні, будуть ті військовозобов’язані, які оновили свої дані, але не мають ні відстрочки, ні бронювання.

«Отримають повістки не всі. Дані оновили більше 4 мільйонів 600 тисяч військовозобов’язаних. Половина може мати відстрочки, інвалідність, трьох дітей. У певної кількості є бронювання. Залишається близько 1,5 мільйонів, які нібито не мають ніяких підстав. Не виключено, що тим, хто не має відстрочки та бронювання – їм прийдуть повістки», - каже Роман Сімутін.

За словами Сімутіна, якщо громадянин не оновив дані, а в реєстрі «Оберіг» немає даних на військовозобов’язаного, то працівники ТЦК будуть піднімати паперову справу та вручну виписувати повістку.

«Але ж таку людину можуть виявити і на блокпосту», - уточнює адвокат.

Читайте також: 

Можливо зацікавить