Хто з волинських вчених отримає 20 тисяч гривень?

Хто з волинських вчених отримає 20 тисяч гривень?

У Волинській обласній раді визначили кандидатури молодих вчених, які можуть отримати стипендії по 20 тисяч гривень.

Про це стало відомо у середу, 14 вересня, під час засідання постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку Волинської обласної ради.

Висунення кандидатів на отримання стипендії відбувається вченими радами наукових установ. На адресу профільної комісії надійшли пропозиції по призначенню стипендії двом кандидатам:

  • Павлу Мазилюку, кандидату технічних наук, доценту кафедри автомобілів і транспортних технологій ЛНТУ;
  • Олегу Разиграєву, доктору історичних та гуманістичних наук в галузі історії, доценту кафедри всесвітньої історії Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось попросив затвердити на отримання стипендії Олега Разиграєва.

 «Надзвичайно потужний молодий чоловік, досліджує історичні регіональні особливості нашого краю. Має дуже багато проєктів, зокрема, спільних з нашими партнерами з республіки Польща. Безперечно заслуговує на таку стипендію», - зауважив Анатолій Цьось.

Хто з волинських вчених отримає 20 тисяч гривень?
Олег Разиграєв

Ще одного кандидата, Павла Мазилюка, охарактеризувала ректорка ЛНТУ Ірина Вахович:

«Павло - особлива людина, прекрасний науковець. Завжди активно долучається до різних проєктів задля добробуту Луцької громади: облаштування територій для безпеки учасників дорожнього руху та пішоходів, малює велодоріжки, підтримує всі ініціативи. Прошу підтримати його кандидатуру».

Хто з волинських вчених отримає 20 тисяч гривень?
Павло Мазилюк

Члени комісії розглянули проєкт рішення про стипендію Волинської обласної ради для молодих вчених та рекомендували підтримати його на сесії Волинської облради. В разі ухвалення на сесії - кожному кандидату виплатять грошову винагороду в розмірі двадцяти тисяч гривень з коштів обласного бюджету.

У Волинській облраді вважають, що матеріальне заохочення кращих молодих вчених сприяє продовженню наукових досліджень, піднесенню ролі та авторитету молодого науковця в суспільстві.

Нагадаємо, стипендію Волинської обласної ради для молодих вчених заснували три роки тому, аби підтримати молодих науковців, які успішно проводять дослідження, здійснюють актуальні наукові розробки та вже досягли визнаних результатів і примножують здобутки для Волинської області завдяки академічній активності.

Читайте також:

Можливо зацікавить