Художник з Луцька намалював в Ужгороді мурал із зображенням відомого письменника

Художник з Луцька намалював в Ужгороді мурал із зображенням відомого письменника

Мурал із зображенням Дмитра Креміня перший в Ужгороді у рамках проєкту «Люди міста». Намалювали його на стіні школи N1 на вул. Високій.

Про це повідомляє один з ідейних авторів проєкту Арсен Мелкумян.

«Люди міста»  –  це творчий проєкт луцького художника Юрія Чайки. Його мета  –  не дозволити забути історію свого міста, людей, які її творили, знайомити туристів з цікавими особистостями, створювати нові туристичні маршрути, квести, популяризувати своє місто», – написав Мелкумян.

Задум вдалося реалізувати саме в ті дні, коли на Закарпатті вшановують Дмитра Кременя цілою низкою різних заходів.

Мовний омбудсмен і син Дмитра Кременя – Тарас Кремінь виставив світлину з муралом.

«В Ужгороді з’явився перший у світі мурал із поетом, моїм татом Дмитром Кремінем. Дякую друзям за гідну ідею та блискуче втілення: Арсену Мелкумяну, Федору Шандору, Ернесту Завадському, Юрію Чайці», – зазначено у повідомленні.

Довідково

Дмитро Кремінь народився на Закарпатті в  Іршавському районі.  Поет, публіцист, перекладач, заслужений діяч мистецтв України), лауреат Шевченківської премії. Батько українського політика та науковця,  Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня.

Художник з Луцька намалював в Ужгороді мурал із зображенням відомого письменникаХудожник з Луцька намалював в Ужгороді мурал із зображенням відомого письменникаХудожник з Луцька намалював в Ужгороді мурал із зображенням відомого письменника

Можливо зацікавить