Врятував не одне життя побратимів та посестер: 21-річний волинянин загинув під час оборони Маріуполя

Врятував не одне життя побратимів та посестер: 21-річний волинянин загинув під час оборони Маріуполя

Матрос з Волині Ілля Шамріцький загинув 10 квітня 2022 року під час оборони міста Маріуполь на Донеччині. Його життя обірвав ворожий авіаудар. Воїну назавжди 21 рік.

Пр нього розповіли на платформі «Меморіал».

Ілля народився в місті Володимир Волинської області. Навчався у Володимир-Волинському педагогічному коледжі ім. А. Ю. Кримського. У 2021 році підписав контракт з Військово-морськими силами ЗСУ. Службу проходив у 1-му батальйоні 36-ї окремої бригади морської піхоти. Обіймав посаду механіка-водія БТР.

Хлопець захищав Україну з перших годин повномасштабного вторгнення. Врятував не одне життя побратимів та посестер.

«Мій брат був для мене усім. Він був дуже світлою, оптимістичною та розсудливою людиною. Він був відважним воїном, ніколи не боявся виконувати бойові накази та в моменти, коли від нього залежало життя його побратимів, робив усе, щоб зберегти їх. Ілля своєю посмішкою міг розвесилити у найважчі часи. Він підтримував бойовий дух своїх побратимів до останнього та лишився вірним морській піхоті й Україні, віддавши своє життя за свою сімʼю, українців. Проживіть своє життя з честю та гідністю, щоб наші Герої, які захищали ваш сон, пишались вами. На нас відповідальність за нашу країну!» – написала рідна сестра загиблого.

Поховали морпіха на Федорівському кладовищі рідного міста.

В Іллі залишились мама Наталя, тато Вадим, сестра Анастасія.

Читайте також:

Можливо зацікавить