«Імпотент»: відомий футболіст з Волині розніс президента УЄФА за проросійські вислови

«Імпотент»: відомий футболіст з Волині розніс президента УЄФА за проросійські вислови

Президент Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Александр Чеферін заявив, що вихід України чи Ізраїлю на Євро-2024 може підірвати безпекову ситуацію у німецьких містах під час континентальної першості. На це відреагував відомий футболіст з Волині Артем Федецький.

Про це він розповів у коментарі Інформатору.

Він засудив позицію очільника УЄФА щодо України. Федецький заявив, що це виглядає дуже некрасиво, адже рідна країна президента Чеферіна також має гіркий досвід війни

«Дуже дивно чути такі заяви Чеферіна, оскільки Словенія теж проходила через війну свого часу. Або Хорватія, як розповідав Даріо Срна. Цікаво, що перед матчем проти Італії в кваліфікації на Євро-2024 схожі заяви вже лунали від Чеферіна. Тобто, без Італії Євро-2024 неможливо уявити, а Україна на хер там не потрібна, так виходить з його слів?

Замість того, щоб робити все можливе, щоб підтримати Україну в такий важкий час, і наших військових, і народ України, який завдяки футболу може відволіктися від цих подій, лунає ось таке. У мене, чесно кажучи, немає слів. Так не може бути!

З його слів взагалі виходить, що він підтримав військове вторгнення Росії. Висловився, як імпотент, вибачте мене на слові. Так не можна. Гравці збірної України теж це читають, все бачать. Не має права президент УЄФА озвучувати такі тези на загальний розсуд. Це просто нонсенс», - сказав Федецький

Раніше Чеферін зазначав, що засмучений через відсторонення російських команд від міжнародних змагань, пише Еспресо Захід.

«Єдиний тиск йде з іншого боку: щоб ми не допускали їх. На мене ніколи не було тиску з російської сторони. Ця заборона буде діяти, поки триває війна. Я не радий цьому, тому що мені шкода спортсменів, але всі, включаючи УЄФА, повинні зробити все можливе, щоб зупинити це божевілля», - заявив Александер Чеферін.

Очільник УЄФА також виправдовує росіян, які не виступили проти війни й влади.

«Що стосується того, що російські спортсмени не йдуть проти влади: ти можеш зробити це у Великій Британії, я можу у своїй країні (прим. - Словенії), але в Росії ти потрапляєш у в’язницю, якщо ти це зробиш, або навіть гірше. Тому їм непросто, і вони є жертвами. Це завжди погано для спортсменів, це завжди погано для відносин між людьми, але, на жаль, ми живемо в такі божевільні часи. Я дуже стурбований. Те, що я бачу в геополітиці - це страшно», - йдеться у заяві Чеферіна.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл

9 травня: хто з волинян святкує День народження

оновлення даних в ТЦК

Мобілізація 2024: кому потрібно з'явитися до ТЦК у травні навіть без повістки

Буча втрати

За тиждень до загибелі відсвяткував 39-річчя: захисник з Волині отримав смертельні поранення під Бучею

мобілізація оновлення даних в ТЦК

Є винятки: кому не треба йти до ТЦК за новим законом про мобілізацію

поховання військового
фото

З перших днів вторгнення став на захист України: на Волині прощались із Героєм Дмитром Громовим

Тимощук футбол

«З‎мінюй паспорт»: екстренер російського клубу висловився про зрадника з Луцька Тимощука

війна багатодітний батько

Три дні не дожив до свого 43-річчя: батько п'ятьох дітей з Волині загинув унаслідок обстрілу з російського танка

збір ЗСУ

Воюють на одному з найважчих напрямків фронту: оголосили про збір коштів для волинської бригади

втрати

Не встиг відзначити 40-річний ювілей: внаслідок поранення обірвалось життя Героя з Волині Олександра Гурича