«Щасливі люди»: у Луцьку показали інклюзивний перформанс

«Щасливі люди»: у Луцьку показали інклюзивний перформанс

У суботу, 12 серпня у Луцьку відбувся показ інклюзивного перформансу «Щасливі люди». 

Під керівництвом координаторки проєкту Вікторії Колодяжної та режисера Віталія Люботи упродовж п'яти днів 40 учасників із різних куточків України інтенсивно працювали пліч-о-пліч у Мистецькому інклюзивному таборі. 

«Щасливі люди»: у Луцьку показали інклюзивний перформанс

Проєкт «Інклюзивний хаб у Луцьку» спрямували на розкриття потенціалу та краси кожного учасника, незалежно від фізичних можливостей.

А також на побудову діалогу між лучанами та ВПО, іншими вразливими соціальними групами через мистецькі практики, підготовку спеціалістів і волонтерів для роботи з такими категоріями осіб в мистецьких проєктах.

Участь у перформансі взяли люди з інвалідністю та без, також спеціалісти які вміють або навчаються працювати з інклюзивною аудиторією.

«Всі ми працюємо над тим, щоб гідність людини, її творче «Я» та особисті бажання і прагнення, незалежно від того, яка ця людина – були реалізовані», – каже Вікторія Колодяжна.

«Щасливі люди»: у Луцьку показали інклюзивний перформанс

Участь у таборі-інтенсиві дозволила налагодити соціальну взаємодію, знайти нових друзів, інтегруватися в громаду міста, а лучан, своєю чергою, позбавила стереотипів та упереджень відносно людей з інвалідністю.

«Кожен з нас вкладає в слово «Щастя» свої сенси, кожен по-своєму розуміє, що таке бути щасливою людиною. Однак, не дивлячись на ці відмінності, у нас є дуже багато спільного: бути побаченим, почутими, жити на повну і відчувати, що тебе розуміють і приймають», – вважає керівниця.

Показ інклюзивного перформансу відбувся в рамках проєкту «Інклюзивний хаб у Луцьку», який реалізується ГО «Лабораторія змін» за підтримки Український культурний фонд.

Захід відбувся у просторі Гармидер Ангар-stage.

«Щасливі люди»: у Луцьку показали інклюзивний перформанс«Щасливі люди»: у Луцьку показали інклюзивний перформанс«Щасливі люди»: у Луцьку показали інклюзивний перформанс«Щасливі люди»: у Луцьку показали інклюзивний перформанс«Щасливі люди»: у Луцьку показали інклюзивний перформанс«Щасливі люди»: у Луцьку показали інклюзивний перформанс«Щасливі люди»: у Луцьку показали інклюзивний перформанс«Щасливі люди»: у Луцьку показали інклюзивний перформанс«Щасливі люди»: у Луцьку показали інклюзивний перформанс«Щасливі люди»: у Луцьку показали інклюзивний перформанс«Щасливі люди»: у Луцьку показали інклюзивний перформанс«Щасливі люди»: у Луцьку показали інклюзивний перформанс«Щасливі люди»: у Луцьку показали інклюзивний перформанс«Щасливі люди»: у Луцьку показали інклюзивний перформанс«Щасливі люди»: у Луцьку показали інклюзивний перформанс

Читайте також:

• Юна лучанка стала призеркою виставки креативності та інновацій у Румунії

• Діти з Волині поїхали на відпочинок до Німеччини

• У курортному Світязі водій вантажівки їздив центральним пляжем

Можливо зацікавить