Історична перемога: збірна України з футболу вперше потрапила на Олімпійські ігри. Відео

Історична перемога: збірна України з футболу вперше потрапила на Олімпійські ігри. Відео

Збірна України з футболу вийшла до півфіналу молодіжного чемпіонату Європи та виборола путівку на Олімпіаду-2024.Наша команда зіграє у футбольному турнірі на літній Олімпіаді-2024 у Парижі.

Про це пише ТСН

Право взяти участь в Олімпійських іграх наша команда отримала завдяки виходу до півфіналу молодіжного Євро-2023.

 Команда Руслана Ротаня в напруженому матчі, який відбувся 2 липня в румунському місті Клуж-Напока, обіграла Францію (1:3). Українці пропустили першими, але відповіли дублем Георгія Судакова та голом Артема Бондаренка.

Згідно з регламентом, путівки на Олімпійські ігри 2024 року отримують три найкращі команди Євро-2023, крім Франції та Англії.

Французи автоматично пробилися на футбольний турнір Олімпіади в ролі господаря, а англійці на це право взагалі не претендували, адже в Олімпійських іграх бере участь збірна Великої Британії.

Оскільки до півфіналу Євро-2023 вийшли збірні Ізраїлю, Іспанії, Англії та України, то три путівки на ОІ-2024 отримали Ізраїль, Іспанія та Україна.

Варто зазначити, що це досягнення є історичним для нашої держави. Збірна України вперше в історії зіграє у футбольному турнірі на Олімпійських іграх У півфіналі Євро-2023 збірна України зустрінеться з Іспанією.

Читайте також:

  • Де дивитися чвертьфінал молодіжного Євро-2023 та ставки букмекерів

Можливо зацікавить