Із тимчасово окупованої території випускатимуть українців лише за спецперепустками

Із тимчасово окупованої території випускатимуть українців лише за спецперепустками

Від понеділка, 1 серпня 2022 року, аби виїхати з тимчасово захопленої території, зокрема Мелітополя, українцям потрібно буде отримати в окупаційній комендатурі спеціальну перепустку. Окупанти роблять копії паспортів і перевіряють усі персональні дані.

Про це 31 липня в ефірі національного телемарафону на ТСН розповів мер Мелітополя Іван Федоров.

Для виїзду у Василівці окупанти вже четвертий день роблять копії паспортів та перевіряють якісь персональні дані українців. 

«Вони забирають паспорти і йдуть з ними на 5-10 хвилин, потім повертаються і віддають. Але лякають наших мешканців тим, що від 1 серпня для виїзду з окупованих територій вони мають отримувати якісь спеціальні перепустки. Де та як отримувати ніхто деталі не каже, але ми чітко бачимо, що вони ставлять нові перепони для виїзду з тимчасово окупованих територій, тому що бачать, що люди масово виїжджають. В Мелітополі, наприклад, виїхало майже 60% громадян», – зазначив він.

Нагадаємо, окупанти змінили графік виїзду з Мелітополя: якщо раніше вони випускали машини від 17:00, то зараз – випускають зранку. При цьому кількість авто, яким дозволяють виїхати до Запоріжжя, залишилась незмінною – 200-300 на добу.

Можливо зацікавить