Євро-2023 (U-21): Україна втратила перемогу над Іспанією

Євро-2023 (U-21): Україна втратила перемогу над Іспанією

Збірна України закінчила виступи в груповому раунді молодіжного Євро-2023 нічиєю з Іспанією в третьому турі. Зустріч в Бухаресті завершилася за рахунку 2:2.

Про це інформує Суспільне Спорт.

Обидві команди достроково пройшли до плей-оф за підсумками двох турів — набрали по шість очок і стали недосяжними для однолітків з Хорватії та Румунії.

Між собою українцям та іспанцям належало визначити, яка зі збірних вийде до чвертьфіналу з першого місця в групі. Ба більше, обидві збірні досі жодного разу не пропускали м'ячів у фінальній частині континентальної першості-2023.

Як пройшов матч

Іспанія здобула 100-відсоткову нагоду відкрити рахунок вже на шостій хвилині. Після помилки Олега Очеретька в захисті форвард Серхіо Камельйо опинився наодинці з Русланом Нещеретом — воротар врятував команду Руслана Ротаня.

Камельйо знову виходив на «побачення» із Нещеретом на 27-й хвилині, коли скористався помилкою захисника. Голкіпер «Динамо» знову був на місці й зберіг паритет у рахунку.

Натомість відкрили рахунок українці. Наприкінці першого тайму «синьо-жовті» вибігли в гостру контратаку, яку правим флангом розвинув Олександр Назаренко. Навіс до карної зони «знайшов» голову Богдана В'юнника — 1:0!

Рівний рахунок було відновлено на старті другого тайму. Олександр Сирота вибивав м'яча з небезпечної зони, але поцілив у партнера Івана Желізка — від хавбека латвійської «Валмієри» м'яч і влетів у ворота Нещерета.

Іспанці в таймі захопили контроль над м'ячем, яким від початку більше володіла Україна. На другу половину 45-хвилинки на поле вийшли основні футболісти «молодіжки», зокрема Данило Сікан та Георгій Судаков.

Саме Сікан і заробив для України потенційно вирішальний пенальті в матчі. До м'яча підійшов Судаков та розвів його по різних кутах з голкіпером — 2:1!

Втримати перевагу підопічнім Ротаня не зуміли. На останній хвилині основного часу суперники знайшли шпарину в захисті «синьо-жовтих», якою скористався автор останнього голу в матчі Абель Руїс.

Євро-2023. 3-й тур

Іспанія — Україна 2:2

Голи: Желізко, 49 (а/г), Руїс, 90 — В'юнник, 43, Судаков, 81 (пен.)

Завдяки кращій різниці забитих-пропущених голів Іспанія виграє групу й виходить на другу збірну з квартету D. Українцям належатиме зіграти з переможцем тієї самої групи, яку після двох турів очолює Франція.

В паралельному матчі групи В хорвати й румуни на двох так і не забили свої перші м'ячі на турнірі. З доробком в один бал обидві команди закінчують виступи на Євро.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Волинські спортсмени стали найсильнішими на спартакіаді серед допризовної молоді
фото

Волинські спортсмени стали найсильнішими на спартакіаді серед допризовної молоді

Федецький

Головна мета – допомога воїнам ЗСУ: відомий футболіст з Волині створює аматорський клуб

Тимощук футбол

«З‎мінюй паспорт»: екстренер російського клубу висловився про зрадника з Луцька Тимощука

ТЦК футбол

«Людину просто викрали. Жодної інформації про нього немає»: ТЦК забрав українського футболіста прямо з вокзалу

Тимощук

«Завжди показував себе, як справжнього патріота»: відомий ексфутболіст пояснив, чому лучанин Тимощук зрадив Україну

Тимощук

«Він був лідером і легендою нашої збірної»: відомий тренер розповів, чи пробачать українці зрадника з Луцька Тимощука

Шахтар Дніпро-1 Рубчинський

Лідер команди: чинний чемпіон України цікавиться молодим футболістом з Луцька

Тимощук УАФ
відео

«Став Толя «підкаблучником»: зрадник з Луцька Тимощук судиться з Українською асоціацією футболу

футбол побиття

Скандал на Волині: вболівальник під час матчу побив футболіста