Євробачення 2024: хто потрапив до фіналу

Євробачення-2024, фінал

9 травня, пройшов другий півфінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення 2024. За правилами конкурсу, від кожного півфіналу відбираються по 10 країн, які боротимуться за перемогу у гранд-фіналі у суботу, 11 травня.

Про це повідомляє ТСН

Головне шоу розпочнеться у місті Мальме о 22:00 за київським часом.

У фіналі будуть представлені учасники з 26 країн: двадцять артистів були відібрані шляхом голосування у першому та другому півфіналах, ще 5 — це представники так званої «Великої п’ятірки», країни-засновники конкурсу: Франція, Велика Британія, Іспанія, Італія та Німеччина. Також у фінал одразу пройшла країна-господарка конкурсу. 2024 року це Швеція.

Наживо свої виступи показали 16 конкурсантів. З них лише 10 вдалося вибороти шанс потрапити до фіналу. Так, за результатами глядацького голосування, фіналістами «Євробачення-2024» стали: Латвія, Австрія, Нідерланди, Норвегія, Ізраїль, Греція, Естонія, Швейцарія, Грузія, Вірменія.

 Також за музичну першість боротимуться фіналісти першого півфіналу «Євробачення-2024»: Сербія, Словенія, Португалія, Україна, Литва, Фінляндія, Кіпр, Хорватія, Ірландія та Люксембург.

Читайте також:

Можливо зацікавить