Європою літають небезпечні комарі, які переносять серйозні захворювання: у ВООЗ попередили людей

Європою літають небезпечні комарі, які переносять серйозні захворювання: у ВООЗ попередили людей

У ВООЗ попередили про комарів виду Aedes, які є переносниками небезпечних вірусних захворювань таких як лихоманка Денге, лихоманка Зіка та чікунгунья. У повідомленні йдеться, що ці комахи все частіше зустрічаються в південній Європі.

Про це повідомляє AFR.

Представник ВООЗ у галузі тропічних хвороб доктор Раман Велайудхан розповів, що зміна клімату та підвищення температури в цих регіонах дозволили комахам легше розмножуватися.

Відтак, ВООЗ попереджає, що збільшення кількості випадків лихоманки Денге та чікунгуньї, яке спостерігалося в останні місяці минулого року та в перші місяці поточного року в деяких країнах Південної Америки, може бути попередженням для таких країн як Іспанія, Франція, Італія, Греція чи Хорватія.

Високі температури, що зафіксовані в європейських країнах у весняно-літні місяці, сприяють розмноженню комарів на континенті.

Експерти ВООЗ нагадують, що комарі роду Aedes кусають людей  навіть вдень.  

Сьогодні у світі нема вакцини проти жодної з трьох згаданих вірусних хвороб, що передаються цими комарами.  Але такі вакцини можна отримати, якщо активізувати дослідження.

Читайте також:

  • На Волині вперше за три роки зафіксували випадок кору. Захворів підліток, йому надають усю необхідну медичну допомогу.
  • На Волині через скаженого кота вакцинують людей та тварин