Кабмін суттєво спростив військовий облік чоловіків за кордоном: що змінилося

мобілізація, ТЦК

Військовозобов'язані українці, які тривалий час проживають за кордоном, можуть стати на військовий облік без особистого візиту до ТЦК та СП. Кабмін дозволив чоловікам закордоном ставати на облік у консульствах.

Про це повідомила пресслужба Міноборони.

«Нововведення, зокрема, стосуються можливості постановки на військовий облік через закордонні дипломатичні установи України для осіб, які перебувають не в Україні понад три місяці. Відтепер призовники, військовозобов’язані та резервісти зможуть ставати на облік без особистої присутності у районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Міноборони, із переліку документів, що підтверджують право на відстрочку від призову для українців за кордоном, виключили вимогу про подання висновку лікарсько-консультативної комісії про потребу в постійному догляді для осіб з інвалідністю ІІ групи. За словами відомства, це спростить процедуру та уникне зайвої бюрократії.

 Також були внесені зміни в порядок надання інформації про адміністративні правопорушення чоловіків. Тепер ці дані будуть автоматично надсилатися районним (міським) ТЦК та СП до поліції у формі електронного звіту.

Читайте також:

  • Мобілізація з 1 травня в Україні за новим законопроектом: хто має прийти в ТЦК

Можливо зацікавить