Кадрові ротації: хто такий Рустем Умєров, що може стати новим головою Міноборони України

Кадрові ротації: хто такий Рустем Умєров, що може стати новим головою Міноборони України

3 вересня президент Зеленський повідомив про звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони України. Та заявив, що його крісло має зайняти Рустем Умєров, що наразі є головою Фонду державного майна, а до цього він був нардепом «Голосу».

Що відомо про можливого наступника Резнікова, пише «РБК-України»

Рустем Умєров народився 19 квітня 1982 року в Самарканді (Узбекистан) в сім'ї вихідців з Алушти (Крим). Етнічний кримський татарин і мусульманин. Батько - Енвер Умєров, інженер-технолог.  

Також він є випускником Кримської школи-інтернату для обдарованих дітей Міністерства освіти і науки АР Крим. А ще - стипендіатом за «Програмою обміну майбутніх лідерів (FLEX), США».

Рустем Умєров одружений та виховує трьох дітей.

Умєров почав свою кар'єру в телекомунікаційній компанії lifecell, займаючи різні керівні посади з 2004 по 2010 роки. 

Він заснував інвестиційну компанію ASTEM і благодійний фонд ASTEM Foundation.

З 2011 до 2013 року був співзасновником «Фонду Розвитку Криму». У цей період обіймав посаду у компанії «іCapital», а через деякий час працював в компанії «ICG Investments».

У 2012 році Умєров став співзасновником і членом правління Кримської міжнародної бізнес-асоціації.

У вересні 2019 року Умєров був обраний народним депутатом України від фракції «Голос». У Раді очолював Тимчасову спеціальну комісію з питань моніторингу отримання використання міжнародної матеріально-технічної допомоги.

Також Умєров був співголовою депутатського об'єднання «Кримська платформа», учасник української переговорної групи з РФ.

З 7 вересня 2022 року він очолює Фонд Державного майна.

Читайте також:

Можливо зацікавить