Каже, що важко хворіє та планує вступити до ЗСУ: як покарали волинянина, який кілька разів ножем вдарив чоловіка

напад

На Волині судили чоловіка, який проник у чужий будинок та завдав тяжких тілесних ушкоджень іншій особі. 

Про це йдеться у вироку Любешівського районного суду, пише ІА «Волинські новини».

Інцидент трапився в одному із сіл Любешівщини уночі 6 жовтня 2023 року. Микола М. без дозволу вдерся до чужого будинку. Перебуваючи у кімнаті, через особисту неприязнь він кілька разів вдарив кухонним ножем колишнього чоловіка власниці. Потерпілий отримав тяжкі травми обличчя, грудної клітки та спини.

Обвинувачений визнав вину та просив суворо не карати його. Зазначив: він важко хворіє, лікується, має намір відшкодувати збитки потерпілим, а в подальшому планує вступити на службу до лав Збройних сил України.

Власниця будинку в день інциденту перебувала у Польщі. До неї зателефонувала старша донька, повідомивши, що обвинувачений поламав двері та зайшов у їхній будинок. Дочка бачила, як волинянин ножем замахувався на батька, але злякалася і побігла до сусідів викликати поліцію.

Жінка витратила значні грошові кошти на лікування свого колишнього чоловіка, тому просила суд позбавити волі Миколу М., який, крім того, попросив вибачення лише перед судовим засіданням.

Потерпілий чоловік розповів: проживав з колишньою дружиною та дітьми за різними адресами. Напередодні інциденту донька попросила заночувати у неї, адже обвинувачений, якого вона боялася, вже раніше приходив до будинку. Коли кривдник увірвався в дім, той спробував його виштовхати, але отримав кілька ударів ножем. Отямився вже в медзакладі, де лікувався близько місяця.

Як зазначив потерпілий, до тих подій він був у нормальних відносинах з обвинуваченим, ніколи конфліктних ситуацій не виникало. Відшкодувань чоловік так і не отримав. Просив суворо не карати нападника, але щодо вироку поклався на рішення суддів.

Заслухавши всі сторони, суд визнав Миколу М. винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.121 КК України та ч.1 ст.162 КК України. Йому призначили позбавлення волі на п’ять років, але замінили трьома роками іспитового строку.

Читайте також:

Можливо зацікавить