Волинський священник УПЦ МП каже, що скандальна захисниця Кохановська їх оббрехала

Волинський священник УПЦ МП каже, що скандальна захисниця Кохановська їх оббрехала

13 священників з різних єпархій УПЦ МП від імені 360-ти підписантів передали лист митрополиту Онуфрію. Близько 20% підписів – це священники УПЦ МП з двох єпархій на Волині.

Про це повідомляє Район.in.ua.

Документ доставили 26 липня через канцелярію митрополії у Києві.

Як пояснюють представники підписантів, основна мета священнослужителів – ініціювати новий Помісний Собор УПЦ МП, на якому б однозначно засвідчили повне розірвання усіх зв’язків з Російською православною церквою.

«Має бути якась така дія, яка дасть можливість спокійно дивитися людям в очі, адже суспільство не розуміє нашої консервативності й тому парафіяльне духовенство, яке практично працює з людьми, вимагає від єпископату чітких слів і дій. Причина цього всього – або проросійське лобі всередині нашої церкви, або страх зробити рішучі кроки», – каже протоієрей Київської єпархії УПЦ МП Георгій Гуляєв.

Серед священників, які хотіли зустрітися із митрополитом Онуфрієм, був й ієрей Любешівського благочиння Ростислав Хрупчик.

Він розповідає, що хоча того дня й не вдалось поспілкуватися з очільником церкви, священники мали довгу розмову з довіреною особою митрополита Онуфрія, єпископом Марком.

Останній пообіцяв посприяти зустрічі представників підписантів з предстоятелем.

Також Ростислав Хрупчик поділився своїми думками щодо діяльності так званої активістки Вікторії Кохановської, яка називає себе «захисницею УПЦ».

Священник стверджує, що вона оббрехала представників підписантів, використавши тези російської пропаганди.

Кохановська у своєму фейсбуці назвала священників, які приїхали до Онуфрія, «ПЦУшниками». Мовляв, частина з них взагалі заборонені у служінні.

Читайте також: 

• Чи всі церкви Волині перейдуть на новоюліанський календар?

• У Луцьку квітують маріупольські троянди

• Очільниця Музею Голодомору подає до суду через цькування за зовнішність

Можливо зацікавить