Колеги підтверджують її проросійську позицію: працівницю СБУ на Волині судять за виправдовування агресії Росії

Колеги підтверджують її проросійську позицію: працівницю СБУ на Волині судять за виправдовування агресії Росії

У Луцьку судять жінку, яка 25 років працювала в СБУ. Справу на неї відкрили після дослідження її переписки з братом, що проживає в Росії. На судовому засіданні заслухали свідків.

До слова, свідчать її ж колеги. Захист зі зрозумілих причин всі покази заперечує, - йдеться у сюжеті каналу Аверс

У Луцькому міськрайонному суді слухають справу однієї з представниць державної служби, яка буцімто виправдовувала агресію РФ проти України. Прокурор клопотав аби допитали свідків. Хоча підсудна їх добре знає, тому що позаяк це її колеги, покази вони надавали дистанційно і анонімно.

«Приймає російську позицію, зневажливо ставиться як до українців, так і до української держави. Неодноразово, коли я з нею розмовляв, то вона безпосередньо на початку війни, коли точно було не пригадую, ну травень червень 2022 року. Вона неодноразово казала, що Україна сама винна у розв'язанні цієї війни», - каже колега.

Адвокат та обвинувачена вважають слова свідків неправдивими. Щоправда один зі свідків, коли називав адресу, зазначив ту, за якою знаходиться одне з відділень банку у місті Луцьку. На це звернув увагу адвокат.

«У сьогоднішньому судовому засіданні було допитано ряд свідків щодо наданих ними свідчень. З'ясовано, що вказані факти, які були ними озвучені в судовому засіданні, знайшли свої підтвердження, що дійсно обвинувачена неодноразово під час особистих розмов із свідками повідомляла факти, які підтверджують факт виправдовування визнання правомірної збройної агресії Росії щодо України», - розповів прокурор Олег Філончук.

Сама обвинувачена впевнена, що свідки так говорять, бо її просто хочуть підставити, мовляв, усі обвинувачення пішли від того, що в Росії проживає її брат.

«Взагалі хочу сказати, що це все, що говориться від початку до кінця - це брехня. Я чесно прослужила в Службі безпеки 25 років. На моїй роботі, на моїх перекладах кар'єри поробили ці лжесвідки і тепер вони мене обгадили з голови до ніг, яка я погана. І що я говорила, що я прямо якийсьворог держави - це все брехня. Просто людину треба було забрати з місця роботи», - каже обвинувачена. 

Якщо вину жінки доведуть у суді, то їй загрожує від 5 до 7 років тюрми.

Читайте також:

Можливо зацікавить