Коли у Луцьку почнуть опалювати в квартирах

Коли у Луцьку почнуть опалювати в квартирах

Подавати тепло в домівки лучан розпочнуть після того, як температура повітря сягне позначки 8 градусів Цельсія та нижче, та протримається такою три доби.

Директор державного комунального підприємства «Луцьктепло» Іван Скорупський розповів виданню ВСН, що початок опалювального сезону 2023-2024 років буде стартувати з моменту встановлення середньодобової температури зовнішнього повітря протягом трьох діб +8°С та нижче.

«Коли така температура буде триматися протягом трьох діб, ми запустимо опалення. Бувало таке, що погода змінювалася в сторону потепління після старту опалювального сезону. В такому разі ми призупиняємо процес», - зазначив він.

У першу чергу будуть забезпечувати теплом дитячі, лікувальні та навчальні заклади. Наразі у зв'язку з воєнним станом діє мораторій на підвищення тарифів для населення, тож для цієї категорії споживачів вони залишаться такими, якими були станом на 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо, минулого року осінь була теплою, а опалювати домівки лучан почали 3 листопада. А цьогоріч середня місячна температура в жовтні в Україні прогнозується в межах 7-13 градусів тепла. Це на 1-1,5 градусів вище за норму.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить