Колона українських перевізників вирушила з Луцька до «Ягодина» на акцію протесту

Колона українських перевізників вирушила з Луцька до «Ягодина» на акцію протесту

ГО «Перевізники західного регіону» вирушили з-під Луцька до пункту пропуску «Ягодин», де о 10:00 має розпочатись їхня акція протесту. 

За годину поляки отримають відповідь від українських перевізників, - пише 12 канал

Повного блокування кордону не буде. Протестувальники зупинятимуть і перевірятимуть лише тих польських водіїв вантажівок, які на пункті пропуску об’їжджають загальну чергу.  

Загалом участь в мирній акції протесту мають взяти близько півсотні українських перевізників.

Члени громадської організації «Перевізники західного регіону» виставили вимоги мирної акції протесту до української влади:

  1. Справедлива організація перетину кордону з боку Польщі та України.
  2. Активна участь влади: Уряду й зокрема Міністерства інфраструктури України для розблокуванню митних переходів із польської сторони та недопущення в подальшому таких дій.
  3. Забезпечити для українських водіїв особисту безпеку, а також збереження вантажу та транспортних засобів, які заблоковані польською стороною.

Учасники акції переконані, що кордони - не місце для протестів, але вимушені розпочати протест, адже не мають іншого виходу у ситуації, що склалася на кордоні.

Початок акції протесту на пункті пропуску «Ягодин» розпочнеться о 10:00 поблизу готелю «Ягодин».

Наголошують також на тому, що повного блокування кордону не буде. Протестувальники будуть зупиняти й перешкоджати подальшому руху Україною тільки польським водіям вантажівок, які об'їжджають на пункті пропуску «Дорогуськ-Ягодин» загальну чергу.

Наразі акція запланована на один місяць із можливістю продовження, якщо ситуація на кордоні не зміниться.

Читайте також:

Можливо зацікавить