Командир «Азова» зателефонував дружині: де зараз перебувають захисники Маріуполя та в яких умовах

Командир «Азова» зателефонував дружині: де зараз перебувають захисники Маріуполя та в яких умовах

Українських захисників, захоплених російськими військами після тримісячної облоги меткомбінату «Азовсталь» у Маріуполі, утримують в «більш-менш задовільних» умовах. За словами дружини командира «Азову» Катерини Прокопенко у коментарі The Guardian.

Командир «Азову» Денис Прокопенко зміг ненадовго зателефонувати до своєї дружини Катерини, якій сказав, що ув'язнені не зазнавали насильства. Наразі невідомо, чи міг Прокопенко вільно говорити під час розмови.

«Він сказав, що з ним все гаразд, і запитав, як я. Я чула з інших джерел, що умови більш-менш задовільні», - розповіла Катерина Прокопенко.

«Їх годують, напувають. Умови відповідають вимогам і за цей короткий період вони не зазнавали насильства. Що буде далі, ми, звичайно, не знаємо, але зараз є треті сторони - ООН та Червоний Хрест - які контролюють ситуацію», - додала вона.

Українських військових, які вийшли з «Азовсталі», перекинули на підконтрольну росії територію ще минулого тижня. Прокопенко повідомила, що, як їй відомо, ніхто з бійців не був вивезений до росії.

Можливо зацікавить