Кому взагалі не потрібно оновлювати дані в ТЦК: список категорій

Кому взагалі не потрібно оновлювати дані в ТЦК: список категорій

За чинним законодавством України всі військовозобов'язані громадяни у віці від 18 до 60 років повинні актуалізувати свої дані.

Хто не повинен проходити цієї процедури в ТЦК і може не боятися штрафів пише Уніан.

Кому не треба оновлювати дані в ТЦК

Законодавство України зобов'язує всіх військовозобов'язаних громадян актуалізувати інформацію про себе через застосунок Резерв+ та похід до ТЦК. Однак є люди, на яких цей обов'язок не поширюється. До них належать:

  • ті, хто не є громадянами України;
  • ті, у кого за рішенням ВЛК є статус "не придатний до несення військової служби";
  • ті, хто досяг граничного віку перебування в запасі.

Також оновлювати свої дані в ТЦК не повинні чоловіки, молодші за 18 і старші за 60 років, а також жінки, які не мають медичної або фармацевтичної спеціальності. Крім того, якщо чоловіка з якоїсь причини виключено з військового обліку, він також може не йти в ТЦК, однак він зобов'язаний мати документ, що підтверджує факт його виключення.

Кому потрібно оновлювати дані в ТЦК

Кожен громадянин України має знати, кому треба оновлювати дані в ТЦК, щоб не отримати штраф або навіть не довести ситуацію до кримінальної відповідальності. Піти до відповідної установи та актуалізувати інформацію зобов'язані:

  • молоді люди з 17 до 25 років із приписним;
  • чоловіки з 25 до 60 років із військовим квитком;
  • жінки з медичною та фармацевтичною спеціальністю.

Чи потрібно інвалідам оновлювати дані в ТЦК? Так, разом із цим доведеться повторно пройти комісію, щоб підтвердити свій статус інвалідності - це правило стосується тих осіб, у кого інвалідність 2 або 3 групи було діагностовано після 24 лютого 2022 року.

Читайте також:

Можливо зацікавить