Копнув ногою її мопса: відома адвокатка судиться з сусідом сестри

Копнув ногою її мопса: відома адвокатка судиться з сусідом сестри

Відома луцька адвокатка подала до суду на сусіда сестри через те, що, як вона стверджує, чоловік наніс тілесні ушкодження її мопсу

Захистив дитину від пса й отримав судовий позов від його власниці-адвокатки. Як вона стверджує, чоловік наніс тілесні ушкодження її мопсу. Своєю чергою, відповідач каже: коли побачив, як пес летить до його дворічного сина, в моменті, як батько, став на захист дитини від ймовірної небезпеки.

Чоловік переконаний: мопс – лише причина, аби до нього вчепитися, а джерело конфлікту зовсім інше, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», передає ІА «Волинські новини».

Лучанина Ярослава Багнюка потягнула до суду відома місцева адвокатка Ірина Міщук. Суть позову – жорстоке поводження з тваринами. Мовляв, він копнув ногою її мопса.

Як стало відомо, адвокатка разом зі своїм собакою приїхала в гості до родини, яка мешкає по-сусідству з відповідачем. У той день у дворі гуляв дворічний син Роман. Коли чоловік побачив, що пес летить у сторону його дитини, то мерщій підскочив і відкинув собаку. Каже: таки копнув тварину ногою.

«У мене дворічний син, який нічого не розуміє. Попередньо були випадки, коли цей собака так само забігав на нашу територію. Я робив усні попередження до громадянки: «Тримайте собаку на повідкові, пильнуйте собаку». Мене ніхто не слухав. Я переживаю за здоров’я своєї дитини. Дитина налякана. Вона зараз боїться підходити до тварин, хоча ми любимо тварин. Я є дипломованим фельдшером ветеринарної медицини», – розповів у суді Ярослав Багнюк.

Власниця мопса переконує: її собака не наніс жодної шкоди нікому, тим паче дитині. Каже, що тілесні ушкодження тварині Ярослав наніс уже на території її сестри. Мовляв, якщо її пес заважає сусідам, то нехай ставлять паркан. На думку жінки, сусід сестри таким чином хоче створити конфлікт через незареєстровану земельну ділянку, яку він вважає своєю.

«Причина – саме в конфлікті про реєстрацію земельної ділянки. Ця земельна ділянка зареєструється на окремій приватній власності на підставі технічної документації, яка вже є виготовлена. До речі, довго вона виготовлялася тільки через те, що особа, яка притягається до адмінвідповідальності, писала скарги на міську раду на керівників проєктної організації, які виготовляли нам цю проєктну документацію. Вона буде зареєстрована й після цього в нас не буде іншого виходу, як поставити цей паркан, аби собака не забігав на приватну територію до особи, яка притягається до адмінвідповідальності», – сказала Ірина Міщук.

Як розповіла дружина Ярослава Багнюка Наталія, вже не вперше доводиться відганяти цього пса від маленької дитини.

Подружжя додає, що попоїздили на заробітки, аби придбати це житло, де родина мешкає чотири роки. Будинок розділено на три сім’ї. Раніше з родичами адвокатки конфліктів не було.

«У лютому вони до нас звернулися, що хочуть робити документи на землю. Ми їх підтримували обома руками й ногами, щоб вони робили ці документи. Потім написали, що буде ось такий розподіл землі й ми будемо їм щомісяця платити за те, щоби доїхати до свого будинку», – зазначила Наталія.

Її чоловік переконаний: історія з мопсом – це лише привід до нього вчепитися, аби дотиснути таким чином у питанні погодження меж на умовах сусідів.

«Вони хочуть притягнути мене до будь-якої відповідальності, щоб залякати, щоб мати якийсь вплив: ось зараз ти заплатиш за адмінправопорушення і ми тебе ще за щось притягнемо. Ми чотири роки з ними жили нормально, не сварилися… Собачка – це просто привід, щоб залякати нас. Вони хочуть, щоб ми добровільно погодили приватизацію спільного заїзду», – зауважив Ярослав Багнюк.

А в засіданні щодо жорстокого поводження з твариною взяли паузу. Розгляд продовжать у вересні.

Читайте також:

Можливо зацікавить