"Країна в 150 мільйонів не може пошити собі білизну": власниця луцького бренду Jasmine про росію

"Країна в 150 мільйонів не може пошити собі білизну": власниця луцького бренду Jasmine про росію

Зазначимо, що магазини цієї компанії є у багатьох містах України, зокрема, у Луцьку. Також в обласному центрі Волині й знаходиться саме виробництво.

За словами пані Олени, ще з початку війни з 2014 року, підприємство прийняло рішення ніколи не працювати з рф.

"Ми жодного разу не поступились йому. І в той час, коли підприємства, зокрема, нашої галузі, працювали з російським ринком, ми відмовляли на всі запити, яких було понад 100. Зазначу, що країна з населенням у 150 мільйонів не може собі пошити білизну. Попит був величезний, представники гуртівень з рф приїздили на виставки нашої компанії з пропозиціями мільйонних контрактів і отримували відмову. І попри наш важкий розвиток, в умовах фінансових криз, карантинів, ми жодного разу не скористалися такою можливістю", - розповіла пані Олена.

Вона також зазначила, що жодного експорту продукції в росію не було, чому є документальні підтвердження. Зокрема, товар відправлявся у Білорусь.

"Ми не могли передбачити, що ця країна буде задіяна у війні. Проте є інформація, що через якісь канали наша продукція з 2014 року з'являлася на інтернет-теренах рф. Це, швидше за все, пов'язано з величезним попитом на продукцію та нашою відмовою у її реалізації росії. Можливо, це той товар, який купували у нас гуртові клієнти і доставляли його в рф контрабандою. Ми такі канали виявляли, для цього об'їздили всю Україну, аби виявляти такі поставки. Це проблема усіх брендів, на які є попит", - зазначали власники компанії.

Також було зафіксовано факти відкриття магазину-копії офіційного. Заразі бренд Jasmine має реєстрацію лише в Україні, і триває процес в Саудівській Аравії.

"Ми не можемо захистити наш бренд від того, що копії магазинів відкривають в інших країнах. Такий випадок був зафіксований у Єкатеринбурзі. Підприємці під виглядом партнерів у Казахстані купували нашу продукцію і перевозили в рф. Ми припинили ці поставки", - аргументувала власниця Jasmine.

За її словами, не дивлячись на те, що великі бренди виходять з рф, завжди знайдуться люди, які завозитимуть такі товари одиничними партіями в росію і продаватимуть їх.

"Ми оприлюднимо усі наші документи, які підтвердять, що ми не співпрацюємо з рф. І цьому є багато свідків. А за контрабанду ми не можемо відповідати. Позиція нашої компанії, що країна-агресор з 2014 року не буде насолоджуватися нашим продуктом, бо він зроблений руками наших дівчат, які своїх чоловіків і братів відправляють на війну. Нехай носять Мілавіцу", - зазначила Олена Очеретна.

Можливо зацікавить