Кремування меду як додаткова можливість заробітку для пасічника

Кремування меду як додаткова можливість заробітку для пасічника

Мед — цінний та корисний продукт, який широко використовують у своєму раціоні дорослі й діти. Сьогодні виробництво меду вийшло на новий рівень — крім звичайного продукту, можна зробити крем-мед, який відрізняється від звичайного за текстурою, процесом виготовлення та умовами зберігання. Він має кремоподібну текстуру, м'яку й ніжну консистенцію.

Отримують такий продукт шляхом змішування кристалізованого меду з рідким. Він зберігається при кімнатній температурі в герметичних контейнерах, має довший термін використання. 

Кремування меду дозволяє запропонувати його в іншому виді, розширити бізнес та знайти нові джерела доходу.

Економічні переваги виробництва крем-меду

Кремування меду — процес перетворення звичайного продукту в кремоподібний шляхом механічного впливу. Такий мед має ряд переваг:

  1. Довший термін зберігання. Завдяки своїй консистенції він менш схильний до кристалізації.
  2. Крем-мед має вищу ціну на ринку завдяки унікальним властивостям та новизні для споживача.
  3. Ширший ринок збуту. Може бути представлений не лише в традиційних, але й в спеціалізованих магазинах здорового харчування, косметичних магазинах та в інтернет-магазинах.

Це лише невеликий перелік переваг продукту.

Створення унікальних рецептів: додавання ягід, горіхів, спецій для розширення асортименту

Один з найбільших плюсів кремування меду — можливість експериментувати з інгредієнтами та створювати унікальні рецепти: 

  1. Ягідний крем-мед із фруктовим пюре або із сушеними ягодами (малина, чорниця чи полуниця) може додати нові смаки.
  2. Горіховий крем-мед з меленими горіхами (мигдаль, фундук).
  3. Крем-мед з додавання спецій (кориці, ванілі чи імбиру) надасть готовому продукту особливий аромат і смаковий відтінок.

Такі ласощі не лише розширять асортимент продукції, але й допоможуть залучити нових клієнтів, які шукають натуральні незвичайні продукти для свого раціону.

Вартість обладнання та оптимізація виробництва

Щоб розпочати виробництво крем-меду, знадобиться спеціальне обладнання: кремовалка. До собівартості крем-меду входять:

  1. Ціна кремовалки. Вона залежить від потужності та функціональних можливостей. 
  2. Енергетичні витрати. Кремування меду потребує певних енергетичних витрат, тому важливо враховувати їх при плануванні бюджету.

Але кремовалка для меду — це разове придбання, а її вартість швидко окупиться завдяки розширенню асортименту. Енергетичні витрати невеликі, а крем-мед можна отримати за декілька годин чи днів — залежно від кількості зібраного меду. 

Як і де найкраще продавати крем-мед?

Продаж крем-меду може здійснюватися через різні канали:

  • місцеві ринки та ярмарки; 
  • інтернет-магазини, найкращий — «Ваша Пасіка»; 
  • спеціалізовані магазини здорового харчування;
  • кафе та ресторани. 

Кремування меду відкриває нові можливості для пасічників, дозволяючи не лишу підвищити якість та термін зберігання меду, а й отримати нові джерела доходу.