Кухар волинської тероборони з позивним Брусок розповів, чим годує бійців
Пан Микола, позивний «Брусок», старший кухар в одному із окремих батальйонів 100 окремої бригади територіальної оборони Волині, розповів про те, чим годує своїх «підопічних».
Про це розповіли на сторінці бригади у Фейсбуці.
«Чого «Брусок»? – Бо шмат сала завжди даю крупний. Того і прозвали «Бруском»!», – розповідає Микола Федорович, помішуючи в баняку зелений борщ, від якого вже йде просто приголомшливий аромат.
«А коронна страва у Вас яка?», – цікавимося у чоловіка.
«Коронна страва – червоний, а правильніше сказати український борщ! Ну, й треба розуміти, що служать у нас переважно хлопці-волиняки. А їм на вечерю – картоплю смажену давай! Тож часто її готую. Хоча й в тушеному вигляді картопельку люблять…».
«А з дерунами як? Подужаєте таке діло?», – хитрувато запитуємо ми.
«Треба буде – будуть і деруни… Тертку вже купили!», – підморгує у відповідь «Брусок».
До речі, армійське кулінарне мистецтво Микола Федорович опанував ще під час строкової служби прикордонником на Одещині.
«А потім було 12 років поїздок на заробітки до Польщі. І якось так повелося, що готував саме я – і для хлопців, і для дівчат. Тож вмію і люблю це робити!», – щиро усміхається пан Микола.