Лучанин очолив Раду з підтримки кінематографії України: що відомо

Лучанин очолив Раду з підтримки кінематографії України: що відомо

Андрія Осіпова, ексдепутата Луцької міськради та керівника Одеської кіностудії, обрано головою Ради з державної підтримки кінематографії України.

Про це стало відомо з повідомлення Одеського відділення Національної спілки кінематографістів у фейсбуці.

«Від імені усіх одеських кінематографістів щиро поздоровляємо нашого колегу та доброго друга - члена НСКУ, керівника Одеської кіностудії Андрія Осіпова - з обранням його Головою Ради з державної підтримки кінематографії України. Від душі бажаємо Вам, шановний Андріє Олексійовичу, успіху та вдачі!», - йдеться у дописі.

До слова, Андрій Осіпов народився в місті Зеленоборськ (Росія). Закінчив юридичний факультет Волинського державного університету. Починав кар'єру як юрист, був співзасновником юридичної компанії L.A. У 2010 році був обраний депутатом Луцької міської ради від «Батьківщини». Був головою депутатської групи «Новий Луцьк».

У січні 2017 року став директором Одеської кіностудії, де з грудні 2016-го працював в.о. голови правління ПрАТ «Одеська кіностудія».

Автор книг «Постійні комісії як інструмент депутата місцевої ради», «Чого не знає депутат?», «Депутат та його команда» та кількох романів у жанрі детектив.

Продюсер фільмів «Червоний», «Movie Up», «Дякую», «Одеський пантеон», «Тарас. Повернення», «Антон і червона химера», «Червоний. Без лінії фронту», «Фортеця Хаджибей», «Чорний ворон», «Нереальний КОПець», «Чому я живий», «Дисидент», «Згасаюче світло» та інших.

Читайте також:

Можливо зацікавить