Луцьк передасть 102 мільйони на підтримку ЗСУ

Луцьк передасть 102 мільйони на підтримку ЗСУ

Депутати Луцької міської ради ухвалили рішення передати 102 мільйони гривень на підтримку ЗСУ

Про це стало відомо під час сесії у середу, 26 липня. Така змога з'явилася після перевиконання Луцькою територіальною громадою бюджету за перше півріччя. 

Загалом виконання бюджету в першій половині 2023 року - позитивне майже за всіма показниками. В бюджет отримали 1,377 млрд грн, це - 108% від плану. Найбільша частка - податок з доходів фізичних осіб - 929 млн грн. Отримали 312 млн грн місцевих податків та зборів, з яких - 76,8 млн грн - плата за землю. 26,7 млн грн отримали від акцизу на пальне.

За словами мера міста Ігоря Поліщука, кошти виділять на закупівлю дронів, тепловізорів, старлінків та всього іншого, що необхідно нашим військовим.

«Ми одні з перших знайшли спосіб як купувати за бюджетні кошти те, що треба військовим. І тепер Луцьк серед всіх міст України другий в рейтингу за закупівлею квадрокоптерів. Ми одне з небагатьох міст, яке передає все від перевиконання бюджету на потреби військовим», - наголосив він.

Депутат Роман Кравчук запропонував зробити розширену нараду з військовими, щоб визначити критично необхідні їм речі. Також він пропонує розглянути допомогу військовим частинам різних формувань.

З початку повномасштабного вторгнення Луцька міська рада виділила понад 130 млн грн з бюджету та понад 20 млн грн з власних коштів працівників міської ради, комунальних закладів, підприємств та установ. Вдалося придбати більше 40 автівок, бронежилети та багато інших необхідних військовим речей.

Нагадаємо, на бюджетній комісії одноголосно підтримали пропозицію міського голови Ігоря Поліщука виділити всі  кошти від перевиконання бюджету на потреби військових.

Читайте також:

Можливо зацікавить