У Луцьку муніципали оштрафували водіїв на 5 мільйонів

У Луцьку муніципали оштрафували водіїв на 5 мільйонів

За 6 місяців нинішнього року інспектори мунварти оштрафували лучан за неправильну парковку на 5 мільйонів 465 тисяч гривень.

Про це стало відомо зі звіту про діяльність департаменту муніципальної варти Луцької міської ради за перше півріччя 2023 року.

Одним з напрямків діяльності інспекторів мунварти є контроль за паркуванням транспортних засобів. 

«За звітний період інспекторами було винесено 8 886 постанов та сплачено до міського бюджету 5 мільйонів 465 тисяч гривень за дані штрафи. Принцип роботи інспекторів такий, що місто поділене на певні локації, а кожна локація включає в себе близько 9 вулиць. Інспектор виходить на локацію і впродовж свого робочого дня обстежує її, виявляючи порушення правил паркування.

Якщо водій є на місці - проводиться роз'яснювальна бесіда. Якщо ж немає - інспектор виносить постанову», - розповів виконувач обов'язків директора департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Роман Кулик.

У Луцьку муніципали оштрафували водіїв на 5 мільйонів
Роман Кулик

За словами Романа Кулика, найбільша кількість порушень, майже половина, стосувалася зупинки в зоні дії дорожнього знаку «Зупинка заборонена». Також поширені порушення – це зупинка біля перехресть, біля виїздів з пролеглих територій, біля пішохідних переходів, в зоні дії знаку «стоянка заборонена» тощо».

Нагадаємо, за перше півріччя 2022 року інспектори з паркування департаменту муніципальної варти винесли 14 419 постанов щодо порушень правил зупинки, стоянки й паркування автомобілів. За це лучани сплатили 2,5 мільйона гривень штрафів.

Читайте також:

Можливо зацікавить