Луцьким плавцям-рятувальникам виділили гроші на зарплату

Луцьким плавцям-рятувальникам виділили гроші на зарплату

65 тис. грн з бюджету Луцької міської ради надійде на виплату заробітної плати 12 плавцям-рятувальникам, які позмінно надають допомогу відпочивальникам на річці Стир і на Теремнівських ставках. 

Відповідне рішення у середу, 28 серпня, прийняли депутати на пленарному засіданні сесії міської ради.

Як повідомив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк, аби розрахуватися з плавцями-рятувальниками за період купального сезону 2024 року необхідно внести зміни в межах Програми організації рятування людей на водних об’єктах Луцької громади в літній період 2022-2026 років, а саме: на утримання 12 плавців-рятувальників з 2026 року перенести 65 тис. грн на 2024 рік.

Депутати підтримали рішення про виділення грошей на зарплату рятувальникам, адже це дасть змогу здійснювати фінансування з утримання і забезпечення сталої роботи рятувальних постів та рятування людей у визначених місцях масового відпочинку до кінця серпня.

До слова, плавці-рятувальники за літній період врятували 25 людей, 21 відпочивальнику надали домедичну допомогу, в тому числі сімом дітям. Середня заробітна плата рятувальника становить 12 тисяч гривень.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить