Луцький завод купує один з найбільших виробників цукру в Європі: деталі

Луцький завод купує один з найбільших виробників цукру в Європі: деталі

Антимонопольний комітет дозволив ТОВ «Радехівський цукор», власником якого є німецька компанія Pfeifer & Langen, купити активи ПрАТ «Гнідавський цукровий завод» у передмісті Луцька.

Раніше АМКУ повідомляв, що виявив підстави для заборони концентрації, бо вона може створити загрози для конкуренції, але покупець взяв на себе низку зобов'язань, щоб не допустити цього, – пише ЛІГА.Бізнес, посилаючись на документи АМКУ.

Наприклад, він пообіцяв протягом п'яти років:

  • не встановлювати різних умов до рівнозначних угод щодо переробки цукрових буряків на давальницьких умовах;
  • не обмежувати постачальників буряків у праві самостійно визначати, яку частину він буде продавати, а яку – переробляти на давальницьких умовах;
  • не відмовляти без підстав у переробці буряків;
  • оплачувати перевезення буряків на відстань до 132 км;
  • пропонувати довгострокові договори (до трьох років), але не обмежувати постачальників у праві на коротші договори;
  • віддавати не менше 74 кг цукру з тонни буряка на давальницьких умовах, якщо постачальник є платником ПДВ, або 64 кг, якщо він не є платником ПДВ.

Pfeifer & Langen володіє п’ятьма цукровими заводами в Німеччині, частками в підприємствах в Польщі, Румунії, Італії, Угорщині, Словенії та Чехії. В Україні виробничі потужності розташовані у Львівській та Тернопільській областях і формують п'ять структурних підрозділів: Радехівський, Чортківський, Збаразький, Козівський та Хоростківський.

Гнідавський цукровий завод – підприємство з виробництва цукру, розташоване у Луцьку, випускає продукцію під торговою маркою «Солодко». Завод може переробляти до 6 тис. т цукрових буряків на добу. Кінцевими бенефіціарними власниками заводу вказані Ярослав Галькевич і Євген Макара.

Читайте також: 

Можливо зацікавить