«Люди не хочуть іти до ТЦК»: військовий назвав альтернативу мобілізації

Мобілізація в Україні, ТЦК, Кирило Сазонов

Для набору військових до лав ЗСУ ставку треба робити не на мобілізацію. Військовозобов'язані з більшою охотою готові вступати у конкретні бригади, ніж проходити через ТЦК.

Таку думку виловив військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов в ефірі телеканалу «Київ24»

«Мені здається, все ж ставку маємо робити не на мобілізацію, а на добровольців. На рекрутів, щоб люди йшли до бригади. Я бачу, як це відпрацювали хлопці з «Азову», з 3-ї штурмової, з «Кракена» в ГУР», - сказав він.

За його словами, рекрутинг працює в Україні, добровольці долучаються до війська. Сазонов підкреслив важливість того, щоб люди мали можливість обирати місце служби відповідно до їхніх вподобань, навичок та здібностей, оскільки вони "хочуть йти у конкретну бригаду, в яку вони вірять, знають, як вона працює, і на зрозумілу посаду".

 

«Бо гарний дронщик – це не обов’язково гарний піхотинець. І гарний технік, гарний водій танка – це теж треба брати саме на цю специфіку. У цьому напрямку зараз Міноборони і Генштаб працюють. Мені здається, досвід дуже вдалий. Я знаю багатьох людей, які не хочуть іти до ТЦК, але хочуть іти в конкретні бригади добровільно. Мені здається, так треба працювати», - пояснив військовий.

Читайте також:

Можливо зацікавить