Маленькі волиняни створили патріотичну інсталяцію

Маленькі волиняни створили патріотичну інсталяцію

Діти з села Жидичин взяли участь у створенні патріотичної артінсталяції біля сільського будинку культури. Вчителі луцької художньої школи допомагали малювати панно з назвою «Ми – з України».

Про це повідомляє «Суспільне».

Співорганізаторка заходу, викладачка Луцької художньої школи Оксана Мазурок розповіла, що створення панно відбувся в межах проєкту Ради Європи «Організація та проведення арттерапевтичних занять просто неба».

«Інсталяція залишається і після нашого артпікніка. Погодні умови її не зруйнують. А панно, яке створили діти, буде зберігатися в Будинку культури села Жидичин», – каже Оксана Мазурок.

Діти малювали патріотичний рушник на поліетиленовій плівці, яку натягнули між деревами біля Будинку культури.

«Я вибрала жовтий і синій кольори, тому що це кольори України. Я люблю малювати нашу Україну, долини, дерева, квіти», – ділиться 9-річна Каріна Каленюк.

Маленькі волиняни створили патріотичну інсталяцію

Ще одним осередком творчості стала стіна Будинку культури, де дорослі створили паперову зону для монументального панно. Малювали на ній усі охочі.

Директорка Будинку культури Оксана Скрипник розповідає, що створення панно – це один з етапів підготовки благодійного ярмарку, де будуть збирати гроші на потреби Збройних сил України. Жінка додає, що під час війни працівники Будинку культури перепрофілювали свою діяльність на арт-терапевтичну. Тут працюють з дітками-переселенцями з Маріуполя, Макарова та інших міст України.

Можливо зацікавить