«Мамо, полон я не винесу»: мати 16-річного хлопця, якого вбили окупанти у Бердянську, розповіла про сина

«Мамо, полон я не винесу»: мати 16-річного хлопця, якого вбили окупанти у Бердянську, розповіла про сина

Українська журналістка Яніна Соколова поговорила з матір'ю 16-річного Тиграна Оганесяна з Бердянська, якому росіяни вистрелили у серце за нібито підготовку «теракту».

Відео розмови Яніна Соколова опублікувала в YouTube, пише «Главред»

Мама хлопця Ксенія, зараз вона знаходиться з молодшою донькою у Німеччині. Молодша сестра Тиграна має ваду серця, а тому зараз проходить лікування.

Мати хлопця розповіла, що син захоплювався історією України. Він просив дарувати йому книги з історії України. Хлопець мріяв стати військовим.

 Після початку повномасштабного російського вторгнення 16-річний Тигран пішов у військкомат. Він дуже хотів служити, проте його не взяли. Тож  він почав партизанити.

У вересні минулого року російські загарбники викрали Тиграна та його друга Микиту та кинули до підвалу. Хлопців підозрювали у підготовці «теракту», а тому катували протягом п’яти днів. Після цього окупаційна влада не випускала хлопців із захопленого міста.

«Вони побили Тиграна, потім привезли у підвал і там електричним струмом його катували. Я з ним говорила перед цим і він мені казав: «Мамо, я полон не винесу», - розповіла мати Тиграна.

Вона також сказала, що крім відео, яке Тигран записав перед смертю, були голосові повідомлення. Це його останні слова: «Передайте мамі, що я її дуже люблю. Маму звати Ксюша Старовєрова, знайдіть її в інтернеті».

Жінка каже, що її син хотів, аби його поховали у військовій формі. Жінка прохала про це, проте окупаційна влада не дозволила.

Читайте також:

Можливо зацікавить