Масштабний збій у «Київстарі»: у компанії розповіли, що вдалося відновити за перший день

Масштабний збій у «Київстарі»: у компанії розповіли, що вдалося відновити за перший день

12 грудня у роботі «Київстару» стався масштабний збій по всій Україні.   Внаслідок збою були і все ще недоступні послуги зв’язку та доступу в інтернет в частини абонентської бази. А вечері з'явилася нова інформація про відновлення.

Про це повідомили у компанії

 До того абонентам запропонували скористатися послугою «Національний роумінг». Але, як з'ясувалося, ця послуга також не працює.

Збій був спровокований хакерською атакою. Зазначалось, що під ударом опинилось ядро мережі. Згодом цю інформацію підтвердили у «Київстарі».

Вже увечері у вівторок у пресслужбі «Київстару» повідомили позитивні новини: станом на 20:00 12 грудня фахівці компанії частково відновили роботу послуг фіксованого зв'язку.

При цьому компанії додали, що відновлення сервісів може відбуватися поступово.

«Зараз фахівці компанії працюють над відновленням інших послуг та зроблять усе можливе, щоб остаточно завершити роботу протягом 13 грудня 2023 року», — йдеться у повідомленні.

Також у «Київстарі» пообіцяли після стабілізації роботи мережі компенсації всім абонентам та корпоративним клієнтам, які внаслідок хакерської атаки не могли скористатися сервісами компанії.

Читайте також:

Можливо зацікавить