Майже 400 тисяч: в Україні хочуть збільшити допомогу при народженні дитини

Виплати на дитину

В Україні майже у десять разів хочуть збільшити розмір допомоги при народженні дитини. 

Про це пише ТСН

Нардепи зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №11072, яким пропонують збільшити розмір допомоги в разі народження дитини від 41 тис. 280 грн до понад 384 тис. грн.

«Протягом останніх років в Україні спостерігається скорочення народжуваності. Загалом за останні десять років народжуваність в Україні скоротилася на 40%. Причиною скорочення народжуваності є багато факторів, проте одним із головних залишається низький рівень допомоги при народженні дитини, а також воєнні дії на території України внаслідок збройної агресії країни-терористки Росії», – йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Автори законопроєкту пропонують прив’язати розрахунок допомоги в разі народження дитини до розміру прожиткового мінімуму, встановленого на період появи дитини на світ.

Якщо документ буде ухвалений, то в разі народження першої дитини держава має надавати допомогу в розмірі, що дорівнює 150 розмірам прожиткового мінімуму. Станом на березень це 384,5 тис. грн.

В разі народження другої дитини суму допомоги пропонують встановити у розмірі, що дорівнює 100 прожитковим мінімумам – 256,3 тис. грн.

На третю і кожну наступну дитину пропонована допомога передбачена в розмірі, що дорівнює 50 прожитковим мінімумам – по 128,2 тис. грн.

Читайте також: 

Можливо зацікавить