Мешканка Нововолинська, помираючи, врятувала життя двом людям

Мешканка Нововолинська, помираючи, врятувала життя двом людям

Таким чином, помираючи, волинянка змогла врятувати життя 52-річній жінці з Мукачева та 48-річному чоловіку з Волині. Відтепер вони мають змогу повноцінно жити.

На сторінці лікарні у фейсбуці детально описали цю зворушливу історію:

"Смерть мозку означає, що «життя» в людині підтримують лише апарати життєзабезпечення. Відімкнуть їх і серце зупиниться відразу, не відімкнуть - може битися доки кілька годин чи діб. Не більше.

Трансплант-координатор йде до родичів пацієнтки. Непроста розмова. Непросте рішення та години роздумів родичів.

Дали згоду.

Знову консиліум та клопітка і швидка співпраця з львівськими медиками. Вони приїхали, взяли всі необхідні аналізи та відвезли у Львів. У цей час постійний контроль та підтримка життєдіяльності пацієнтки анестезіологами НЦМЛ. Коли ж розуміємо, що часу обмаль - швидко в операційну.

Вздовж коридору, по обидві стіни, стали лікарі та медсестри - це «коридор пошани».

На операційному столі ще раз схилили голову у хвилині мовчання - віддали шану донору та його родині.

Нирки у спеціальному боксі доставили в Перше Львівське територіальне медичне об’єднання та пересадили пацієнтам", - повідомили у лікарні. Медики обіцяють згодом розповісти деталі про жінку, яка після смерті врятувала два інших життя.

Мешканка Нововолинська, помираючи, врятувала життя двом людямМешканка Нововолинська, помираючи, врятувала життя двом людямМешканка Нововолинська, помираючи, врятувала життя двом людямМешканка Нововолинська, помираючи, врятувала життя двом людям

Мешканка Нововолинська, помираючи, врятувала життя двом людям

Можливо зацікавить