Метеор над Києвом: експерти розповіли нові подробиці.

Метеор над Києвом: експерти розповіли нові подробиці.

19 квітня над Києвом увечері пролетів справжній метеор. Жителі столиці та області побачили потужні спалахи. Цей метеор летів зі швидкістю 29 км/сек і був діаметром близько пів метра. 

Про це розповіли в Міжнародної метеорної організації.

У повідомленні йдеться, що розрахункова початкова маса метеора була в районі 200-300 кг. Вперше космічне тіло побачили на висоті 98 км. Тоді воно пролетіло над Великою Димеркою. Метеор летів на південний захід і над Києвом він пролетів на висоті 80 км.

 Перший великий спалах стався на висоті 38 км, а другий - на висоті 32,5 км. Після цього швидкість падіння боліда знизилася. Це вказує на те, що метеор розірвався на осколки, розміри яких не перевищували 1 кг.

Після цих яскравих спалахів сталося ще 3 невеликих на висоті 31, 30 і 29,5 км відповідно. Останній раз метеор бачили на висоті 28 км. Тоді його швидкість падіння становила близько 10 м/с.

Загалом час падіння метеора тривав 5 секунд. Його більша частина перетворилася на пил, але також могли залишитися і дрібні осколки. Експерти повідомляють, що вони могли впасти десь між населеними пунктами Попільня, Романівка, Строків і Паволоч.

Читайте також:

Можливо зацікавить