«Мільйон уже пішов служити»: в ЗСУ відповіли, скільки чоловіків можуть мобілізувати

мобілазація, мобілізаційний резерв

Мобілізаційний резерв України становить близько 5 мільйонів осіб. Приблизно 2,5 мільйона громадян готові нести військову службу.

Про це розповів голова ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко в ефірі телемарафону.

«Якщо розраховувати, що мобілізаційний ресурс у нас у країні – близько п’яти мільйонів, і мільйон уже пішов служити, то ми можемо говорити, що з тих, хто залишився, це насправді готових так чи інакше нести військову службу – понад 2,5 мільйона, нехай навіть два мільйони. Це, між іншим, відповідь тим, хто дуже лементував і репетував, що 500 тисяч  – це катастрофа», - розповів Іван Тимочко.

 

За даними видання Texty, до повномасштабного вторгнення в Україні проживало дещо менше 10,5 мільйонів чоловіків віком від 18 до 59 років (без урахування окупованих Криму та Донбасу).

 Водночас окупація забрала з мобілізаційного резерву України 570 тисяч чоловіків - це населення окупованих територій без ВПО. Ще 812 тисяч чоловіків віком від 18 до 64 років отримали тимчасовий захист у європейських країнах.

«Варто припустити, що серед них більше чоловіків віком 60–64 років, тих, хто на початок війни ще не досяг 18-річного віку, а також тих, хто звільнений від мобілізації. Певна частина з цих мігрантів виїхала з окупації через Росію», - зазначили у виданні.

Крім цього, із українського мобілізаційного резерву вираховуються люди з інвалідністю, доглядальники, багатодітні, студенти, викладачі, науковці, заброньовані, ув'язнені та хлопці віком 18-26 років.

Читайте також:

Можливо зацікавить