«Ця поїздка дала мені новий досвід»: молодий рятувальник з Волині розповів про роботу в умовах війни

«Ця поїздка дала мені новий досвід»: молодий рятувальник з Волині розповів про роботу в умовах війни

Олег Миненко, начальник чергової зміни 24-го ДПРП у селі Старовойтове, протягом 45 днів допомагав ліквідовувати наслідки ворожих обстрілів на Донеччині.

Як повідомляє пресслужба ДСНС Волині, він розпочав свою службу в мирний час, але з часом здобув досвід у складних умовах війни.

За чотири роки служби Олег брав участь у ліквідації наслідків численних надзвичайних подій. Літо цього року стало для нього особливим: він провів 45 днів у відрядженні в Донецькій області. У Лиманській громаді разом з волинськими та місцевими рятувальниками він працював над ліквідацією наслідків ворожих обстрілів та наданням допомоги постраждалим.

Олег згадує про відрядження так: «Керівник підрозділу повідомив про потребу в добровольцях для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів у Лиманській громаді, і я вирішив долучитися. Працювати там було дуже важко та небезпечно: спека, часті обстріли, заміновані території. Але мене вразила професійність і дружелюбність колег-рятувальників, з якими ми швидко злилися в єдину команду».

Протягом відрядження Олег і його команда брали участь у ліквідації наслідків різних подій близько 35 разів.

«Важко було витримати всі ці несприятливі умови, але цей досвід дав мені величезну мотивацію для покращення своїх професійних і моральних навичок. Я завжди готовий знову взяти участь у таких місіях», - додає він.

Олег активно займається спортом, що допомагає йому в службі. У 2020 році він здобув перший дорослий розряд з пожежно-прикладного спорту. Вибір служби у ДСНС він зробив ще у 2017 році під час навчання у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні. Сьогодні він є прикладом для своїх колег-рятувальників, які несуть службу під його керівництвом у черговій варті.

Читайте також:

Можливо зацікавить