Мобілізація: адвокат розповів, кого призвуть в армію в червні 2023 року

Мобілізація: адвокат розповів, кого призвуть в армію в червні 2023 року

В Україні продовжується загальна мобілізація. До армії призивають усіх військовозобов'язаних українців, віком від 18 до 60 років, при умові, що вони не мають обмежень через стан здоров’я. 

Адвокат Тарас Никифорчук розповів, кого ж призиватимуть на військову службу влітку 2023 року. У своєму каналі на ютубі він пояснив, що насамперед під мобілізацію в літній період потраплять ті, хто причетний до армії, тобто ті, хто вже служив, у кого є бойовий досвід, - пише видання Finance.ua.

«Тобто насамперед будуть шукати тих людей, хто вже з досвідом, хто хоча б розуміє, з якого боку цей автомат тримати», - говорить Никифорчук.

Також влітку мобілізуватимуть чоловіків, які раніше не служили, віком від 28 до 60 років. Він звернув увагу на те, що після досягнення 60-річного віку чоловік може звільнитися з армії.

Крім того, продовжив адвокат, є обмежено придатні у воєнний час українці, їх можуть призвати працювати в ТЦК, в частини забезпечення.

Никифорчук зазначив, що деякі військовозобов'язані можуть служити добровільно: це люди з інвалідністю або ті, у кого є відстрочка за сімейними обставинами. «Це лише добровільно і за місцем їхнього проживання», - наголосив він.Ще одна «цікава» категорія, за словами адвоката, — чоловіки віком від 18 до 27 років, а також жінки, які вже раніше проходили військову службу. «Ці люди можуть лише добровільно підписати контракт зі Збройними силами України», - говорить він.

Читайте також:

Можливо зацікавить