Мобілізація в Україні: батька сімох неповнолітніх дітей суд визнав винним в ухиленні від призову

мобілізація ухилення

На Полтавщині суд визнав винним батька сімох неповнолітніх дітей в ухиленні від мобілізації. 

Як вказується у матеріалах справи судовому реєстрі, у середині січня обвинувачений пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його придатним до служби. Після цього чоловік отримав «бойову» повістку, але проігнорував її, пише Уніан.

У суді військовозобов'язаний визнав вину, але уточнив, що має на утриманні семеро неповнолітніх дітей. Найстаршій дитині – 14 років, наймолодшій – 2 роки.

«Стверджував, що окрім нього, їм нікому допомагати, він не може залишити їх самих. Він єдиний у сім`ї, хто працює. Повідомив, що працює вже два роки на сільськогосподарських роботах, допомагає вирощувати городину. Також повідомив, що офіційно не записаний як батько дітей, так як шлюб з дружиною не реєстрували. ....Обвинувачений пояснив, що діти записані на прізвище матері, оскільки він з нею не перебуває у зареєстрованому шлюбі, та це впливає на соціальні виплати на дітей. Відповідно до довідок про реєстрацію місця проживання... місце проживання всіх дітей зареєстровано за тією ж адресою, за якою фактично проживає обвинувачений», - йдеться у матеріалах справи.

Жінка також підтвердила, що діти у спільні, а шлюбні стосунки не оформлювали, бо «не думали, що це має якесь значення». За її словами, чоловік бере участь у їх вихованні, забезпечує та утримує, постійно їй допомагає.

Попри це, суд заявив, що обвинувачений не має права на відстрочку від мобілізації як батько, на утриманні якого перебувають троє і більше дітей віком до 18 років, оскільки його батьківство не доведено відповідним законним чином.

Після ухвалення вироку на чоловіка наклали низку обов’язків. Він повинен повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Читайте також:

Можливо зацікавить

поховання військового
фото

Дві донечки ніколи більше не побачать татка: напередодні Великодня на Волині попрощались з Героєм Олександром Муковським

на щиті
фото

Дві втрати в громаді за тиждень: на Волинь востаннє повернувся Герой Руслан Сулім

Хотів потрапити до нареченої у США: волинянин двічі намагався виїхати за кордон із підробленими документами. Чи покарали його

Хотів потрапити до нареченої у США: волинянин двічі намагався виїхати за кордон із підробленими документами. Чи покарали його

поховання військового

Трагічний Великдень: у переддень великого свята на Волині прощатимуться з Героєм Віталієм Лесиком

З якими хворобами можуть мобілізувати: детальний список

З якими хворобами можуть мобілізувати: детальний список

поховання військового
фото

Серце зупинилося після тяжких травм: на Волині попрощались із 21-річним Героєм Михайлом Рудем

поранення війна

Замість свята - жалоба: на Волині у переддень Великодня прощатимуться із Героєм Іваном Толочком

на щиті
відео

Трагічна Страсна п'ятниця: на Волинь востаннє повернувся молодий Герой Віталій Лесик

поховання військового

Скорботний переддень Великодня: у Луцьку прощатимуться із Героєм Богданом Гладуном