Мобілізація в Україні: у ТЦК задоволені рейдами на концертах та у ресторанах

Мобілізація в Україні: у ТЦК задоволені рейдами на концертах та у ресторанах

Рейди ТЦК у публічних місцях довели свою результативність: після їх проведення збільшилася кількість військовозобов'язаних, які з'являються до військкоматів.

Про це розповіла ефірі телемарафону офіцер сектору мобілізаційно-оборонної роботи Київського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Лариса Козак, пише ТСН.

«По роботі в публічних місцях - дані дії були ефективними. Можу сказати, що явка збільшилася. Більше того, можливо, це якимось чином посприяло підвищенню свідомості наших громадян і люди знову почали прибувати добровільно або за повістками», - повідомила вона.

Вона сказала, що багато порушників уникають прямого контакту з ТЦК і ніколи добровільно не з'являються, тому подібні заходи оповіщення необхідно продовжувати. Козак зазначила, що не знає випадків, коли громадяни з актуальними військово-обліковими документами підлягали затриманню або доставленню в ТЦК.

З її слів, якщо звернутися до нормативно-правової бази, є багато механізмів, які можуть спонукати громадян самостійно відвідати ТЦК. За її словами, робота відбувається в правовому полі відповідно до нормативно-правових актів, які дозволяють проводити такі заходи.

Читайте також:

Можливо зацікавить