Мотоцикліст, який наїхав на жінку на Волині, обійшовся штрафом

Мотоцикліст, який наїхав на жінку на Волині, обійшовся штрафом

На Волині пенсіонер-мотоцикліст так поспішав на риболовлю, що наїхав на пішохода. Він заплатить штраф.

Про це пише Буг.

ДТП сталася зранку 2-го листопада 2023 року в селі Стара Лішня Поромівської громади на автодорозі Р-15. Мотоцикліст, рухаючись по трасі і здійснюючи об`їзд автомобіля, що їхав у попутному напрямку, не впевнився в безпечності маневру та скоїв наїзд на жінку, яка переходила дорогу на пішохідному переході з правої на ліву сторону. Про це йдеться у постанові Іваничівського районного суду від 21-го грудня.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що водій мотоцикла порушив вимоги п.14.6 Правил дорожнього руху. Відтак проти нього порушили адміністративне провадження за ст. 124 КУпАП (Скоєння дорожньо-транспортної пригоди, в якій пошкоджено один або кілька автомобілів, але не завдано шкоди здоров’ю людей).

В судове засідання чоловік не з’явився, хоча належним чином був повідомлений про дату, час та місце розгляду справи і не повідомив суд про причини неявки. Проте у письмовому поясненні зазначив, що тоді їхав з Нововолинська до річки Буг на рибалку. В селі Стара Лішня білий бус увімкнув поворот ліворуч, і він, мовляв, хотів об`їхати цей автомобіль. Однак, коли здійснював маневр, то не побачив пішохода та здійснив наїзд.

Свідок аварії пояснив, що того дня зранку він керував автомобілем «Пежо» та рухався по автодорозі Нововолинськ-Львів, при повороті ліворуч до села Стара Лішня пропустив невідому жінку перейти дорогу. Однак, мовляв, коли жінка перебувала на пішохідному переході, з правої сторони його автівки, виїхав мотоцикліст, якого, ймовірно, засліпило сонце, та скоїв наїзд на жінку. Опісля свідок викликав медичну допомогу.

На користь винуватця аварії було те, що жінка-пішохід написала заяву начальника ВП №1 (м. Нововолинськ) Володимирського РВП ГУНП у якій вона просила не відкривати кримінальне провадження, припинити перевірку по факту наїзду на неї та зазначила, що претензій матеріального та морального характеру немає, а також відмовилася від проходження судово- медичної експертизи.

Саме це й полегшило його відповідальність за вчинене ДТП і пом’якшило покарання.

Потерпіла жінка під час слідства розповіла поліцейським, що тоді хотіла перейти дорогу, і коли автомобілі зупинились, вона з дитиною почала йти. Однак на пішохідному переході відчула удар від якого впала на дорогу. Після цього, мовляв, хтось із водіїв викликав швидку. Але в лікарні серйозних травм в неї не виявили.

Відтак, розглянувши матеріали справи, суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання в розмірі 850 гривень штрафу. Також йому доведеться сплатити в дохід держави 537 гривень судового збору.

Читайте також:

Можливо зацікавить