На луцьких вулицях планують створити належні умови для людей з інвалідністю

На луцьких вулицях планують створити належні умови для людей з інвалідністю

В обласному центрі Волині хочуть понизити тротуари та облаштувати пандуси для осіб з інвалідністю.

Про це йшлося у середу, 14 серпня, під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

За словами міського голови Луцька Ігоря Поліщука, зараз у місті намагаються підвищити доступність для усіх. Аби кожному лучанину чи гостю обласного центру було комфортно.

«Пандус потребу певних дозвільних документів, особливо коли він розміщується на комунальній території. Ми сьогодні як місто вживаємо заходів щодо збільшення інклюзивності, підвищення доступності для маломобільних груп населення, для людей, які, на жаль, змушені переміщуватися на кріслі колісному. Сьогодні є й багато наших ветеранів, які переміщуються на кріслах колісних», – сказав він.

Як акцентував мер, в обласному центрі Волині є багато пандусів, так би мовити, для «галочки». Бо ж, мовляв, користуватися ними неможливо, адже встановлені вони з порушеннями. Тому, проблему слід вирішувати.

«Хочу звернутися до підприємців з проханням пропрацювати питання зміни пандусів, встановлення пандусів на підприємствах, закладах чи установах, де їх немає, або де є, але ними неможливо користуватися. Щоб вони були не просто для галочки», – зазначав міський голова.

За його словами, у місті проводять роботи з пониження бордюрного каменю. Перш за все це роблять у місцях найбільшого скупчення людей, які користуються кріслами колісними. Зокрема, біля міської та обласної лікарень. На найближчій сесії міськради мають додатково виділити кошти для облаштування понижень на тротуарах.

Читайте також:

  • У п’яти закладах Волині військові та ветерани можуть безоплатно лікувати зуби: де і хто саме
  • У Луцьку за два роки на безпритульних тварин планують витратити понад 70 мільйонів гривень

Можливо зацікавить