На Світязі людям перекрили доступ до озера: чи пропускають зараз відпочивальників до водойми

На Світязі людям перекрили доступ до озера: чи пропускають зараз відпочивальників до водойми

У вівторок, 18 липня, на волинському озері Світязь власники відпочивальної бази перекрили дорогу загального користування та не пропускають нею людей до водойми.

На сесії Шацької селищної ради, яка відбулася 20 липня, ситуацію прокоментував Сергій Карпук, Шацький селищний голова, пише Район.Шацьк.

Очільник громади зазначив, що в селищній раді днями обговорили це питання. На зустрічі були присутні активні мешканці, керівництво Держагентства, представники поліції та прокуратури, староста Світязького округу. 

З 2015 року на частину ділянки, яка перебуває в постійному користуванні волинських лісівників, накладено сервітут (договір між Світязькою сільською радою та державним підприємством ЛМГ), згідно з яким останнє має забезпечувати право проходу і проїзду для людей.

Втім, договір про встановлення сервітуту містить деякі спірні моменти, тому в цілому проблему можна буде вирішити лише в юридичній площині. На сьогодні місцеві мешканці та відпочивальники закладу можуть безперешкодно проходити на територію бази, вільним є і доступ до пляжу та самої водойми.

Найближчим часом селищна рада планує розробити детальний план території і облаштувати на цій місцевості додатковий пляж для місцевих, туристів і цим самим врегулювати в правовому полі спірні питання доступу людей до цієї відпочинкової локації.

Читайте також:

Можливо зацікавить